Anja en Gijsjan sterksten op Ergometerkampioenschap De Helling

Zaterdag 14 februari streden roeiers, net als de vorige keren, om de eeuwige roem op de ergometer. 14 roeiers, 3 vrouwen en 11 mannen probeerden de 2000 m zo snel mogelijk af te leggen. En het ging snel… 

Het eerste koppel waren Bas en Rinke die er met een noodgang van doorgingen. Ze openden met een 500 m tijd van 1.35 maar dat bleek niet vol te houden en beiden brachten het tempo iets terug. Ze bleven  echter zij-aan-zij doorbuffelen tot uiteindelijk Bas net wat meer energie onder zijn teennagels vandaan kon halen en met een indrukwekkende 6:56,3 over de streep kwam en Rinke 4s later (7:00,4). Dit zijn top-tijden waar de rest niet bij in de buurt kwam.

Echter, de democratie sloeg toe en door de toegepaste correctiefactoren kwam er een voor geslacht, gewicht en leeftijd gecorrigeerde eindlijst met Anja op de 1e plaats (zie tabel), Gijsjan op de 2e plaats (maar als winnaar van de mannen) en Bas op de 3e plaats. De laatste foto laat de nummers 1, 2 en 3 zien. Bas is de 2e die in de vereniging onder de 7:00 heeft geroeid.

 

Terug naar boven