5e plek voor Bas en Rinke op Beatrixhead.

In het voetbal krijgen topspelers en clubiconen bij het beëindigen van hun actieve carrière vaak een afscheidswedstrijd aangeboden. Nu ben ik geen voetballer, topsporter of clubicoon, maar toch voelde deze wedstrijd wel als mijn afscheidswedstrijd bij de Helling. Ok, ik had dan misschien al een paar keer ‘afscheid’ genomen, de Pannenkoekentocht die erg gezellig was en waar ik schitterend toegezongen werd en later toch nog een paar avonden op en neer naar Beusichem als een soort Heintje Davids die maar terug blijft komen.

Laatste wedstrijd als hellinglid

Maar dit werd dan toch echt mijn laatste wedstrijd uitkomend in de clubkleuren van de Helling. En mijn lotgenoot die met mij die laatste 6km zou afleggen was natuurlijk Bas. Dus togen wij wederom naar Eindhoven om daar volgens de inmiddels oude traditie onze laatste wedstrijd van het seizoen te roeien. Dit keer niet eerst verzamelen bij de club om met een heel gezelschap plus botenwagen te vertrekken maar direct naar Eindhoven om daar een huurboot in ontvangst te nemen.

Normaal gesproken hadden we aan het einde van het seizoen redelijk wat wedstrijden in de benen en konden we dus goed bespreken wat we, en hoe we de wedstrijd zouden gaan doen. Dit jaar door omstandigheden hadden we helaas maar 1 wedstrijd geroeid en die was alweer een half jaar geleden. Getraind, nee dat hadden we ook niet meer gedaan, een beetje op de ergometer en af en toe op de fiets naar het werk om te proberen de conditie in vorm te houden, maar veel in de boot hadden we de laatste tijd niet meer gezeten.

Wedstrijdtactiek?

De grote vraag was dus hoe gaan we de wedstrijd indelen? We hadden immers wel onze eer hoog te houden na het behalen van blik afgelopen jaar. Of werd het ons doel om gewoon de finish te halen en om dan terug te kijken op heel wat mooie wedstrijdmomenten. Eenmaal in de boot, een bijzonder fijne Filippi, we waren zelfs geüpgrade, dan toch maar de tactiek bespreken, zouden we insteken op het schema van vorig jaar? De boot voelde fijn en liep lekker soepel, maar konden we dat 6 km volhouden. Misschien toch iets minder en dan niet halverwege opgebrand zijn.Het werd het laatste en onder een waterig najaarszonnetje begonnen we uiteindelijk aan de laatste 6 km.

Inhaalrace

Na de eerste kilometer hadden we onze eerste dames 4x al te pakken en met een beetje krappe binnenbocht en wat ruzie met wat bramenstruiken hadden we die snel ingehaald. Helaas werden we ook zelf voorbijgestoken door de heren die na ons van start gegaan waren en drong nummer 2 zich ook al op. Met twee smalle bruggen in het verschiet wisten we die achter ons te houden en mochten we overal als eerste passeren.

Bij de tweede versmalling en bij een brug in de laatste bocht moesten we zelf ook even inhouden een tweede dames 4X lag voor ons. Of toch niet? Op een erg ongelukkig punt schoot er bij hun een riem uit de dol en konden wij er met wat sturen en een opzetje handig omheen.

Nu was het op naar de laatste 2 kilometer waarbij we nog eens 2 dames 4X wisten te passeren. In de laatste kilometer zat de hete adem van onze tegenstander ons inmiddels behoorlijk in de nek en probeerden we uit alle macht om ze vooral voor te blijven.

Kantje boord

Helaas moesten we de laatste 15 meter vol in de ankers om niet tegen de kade te knallen die net voor de finish behoorlijk inspringt. Veel ruimte aan bakboord hadden we niet aangezien onze tegenstander daar zat. De mooiste finish werd het dus vandaag niet voor ons. Hadden we kunnen winnen? Nee dat nu ook weer niet. Uiteindelijk werden we 5de van de 10 deelnemers. Mooi in de middenmoot, en voor ons zonder training een acceptabel resultaat.

Nu toch echt afscheid

Zoals in het begin van dit verslag gemeld, was dit mijn laatste wedstrijd uitkomend voor de Helling. Stoppen met roeien doe ik niet en inmiddels heb ik de eerste meters bij mijn nieuwe club al gemaakt. Het zoeken is naar een nieuw maatje dat zo gek is om bij mij in de boot te stappen en van wedstrijd naar wedstrijd gesleurd te worden.

Met dit verslag wil ik graag nog iedereen bedanken voor de vele gezellige momenten op het water, in het clubhuis en vooral natuurlijk tijdens de wedstrijden. En hopelijk zie ik jullie binnenkort ergens achter de startlijn om er dan een fantastische wedstrijd van te maken!

Rinke

Terug naar boven