Vaarwegstremming

Geachte Watersportvereniging De Helling,

In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk de verbreding van het Lekkanaal en aanleg van een 3e sluiskolk van de Prinses Beatrixsluis. De werkzaamheden zijn op  1 september gestart en zijn gereed in 2019. Via deze mail informeren wij de jachthavens in de omgeving van de Beatrixsluis over mogelijke hinder en beperkingen voor de pleziervaart.

Werkzaamheden

Tijdens de komende maanden zijn er veel werkzaamheden gepland op en naast het Lekkanaal. In de weekenden van vrijdag 23 september 20.00 uur tot en met maandag 26 september 10.00 uur en van vrijdag 30 september 20.00 uur tot en met maandag 3 oktober 10.00 uur vinden er inspectie- en onderhoudswerkzaamheden plaats aan de bestaande twee kolken. . Deze inspecties zijn nodig om te bepalen in welke conditie de bestaande kolken zijn. Daarnaast worden gelijktijdig enkele renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Wij streven naar minimale bouwhinder als gevolg van de werkzaamheden. Er is dan ook altijd één kolk beschikbaar. Enige hinder is echter niet te voorkomen.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats tijdens de drie achtereenvolgende weekenden:

 

vr 23 sept 20:00 t/m ma 26 sept 10:00 (Stremming kolk 1)

vr 30 sept 20:00 t/m ma 03 okt 10:00 (Stremming kolk 2)

vr 07 okt 20:00 t/m ma 10 okt 10:00 (Reserve weekend)

 

Gedurende deze weekenden is er altijd één kolk gestremd voor het scheepvaartverkeer. In het eerste weekend is kolk 1 niet beschikbaar,  in het tweede weekend is kolk 2 niet beschikbaar. Het derde weekend is een reserveweekend waarin eventuele vertraging van werkzaamheden kan worden opgevangen.

 

Hinder

Door de verminderde capaciteit kunnen er langere wachttijden voor de scheepvaart ontstaan. De extra wachttijd is afhankelijk van het aanbod van schepen. We gaan uit van een vertraging van maximaal 2 uur

 

Denk aan uw veiligheid

Door de extra drukte rondom de sluis is het risico  op een onveilige vermenging van recreatievaart met beroepsvaart groter. De recreatievaart wordt daarom omgeleid via het Merwedekanaal en de Koninginnensluis. De omleidingen worden duidelijk aangegeven met borden.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt de recreatievaart geadviseerd om het Lekkanaal ten alle tijden te mijden en te kiezen voor de route via het Merwedekanaal. In de bijlage is een kaart toegevoegd waarop de omleiding staat aangegeven.

 

Wij zouden het op prijs stellen als u bovenstaande informatie wilt delen met uw leden via uw eigen communicatiekanalen (bijvoorbeeld een website of nieuwsbrief), Zodat uw leden goed geïnformeerd zijn en rekening kunnen houden met de omleiding.  

Het project
De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer grote schepen het Lekkanaal gebruiken en wachttijden hierdoor oplopen, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal.

Meer weten?
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen voor wat betreft de stremmingen voor de recreatievaart, neem dan contact op met ondergetekende. Wilt u meer weten over het project, kijk dan op www.prinsesbeatrixsluis.nl, download de projectapp Beatrixsluis (BXS App), volg het project op Facebook via www.facebook.com/PrinsesBeatrixsluis of abonneert u zich op de digitale nieuwsbrief via www.rws.nl/abonneren.

Met vriendelijke groet,

 

André Hoogerwerf

 

A.J. Hoogerwerf | Assistent Omgevingsmanager | Combinatie Sas van Vreeswijk 

Bezoek-, postadres | Ingenieur D.S Tuijnmanweg 2 | 4131 PN Vianen

Factuuradres | Sas van Vreeswijk VOF | Postbus 8 | 2990 AA Barendrecht

 

M +31(0)6 25 70 98 57 | ahoogerwerf@besix.com 

 

 

Terug naar boven