Tweede College Boat Race Culemborg op vrijdag 9 juni

Tweede College Boat Race Culemborg op vrijdag 9 juni

Datum:

vrijdag 9 juni 2017,
14:30 tot 16:30

Locatie:

Culemborg
Haven, Culemborg
Culemborg

De tweede College Boat Race Culemborg, de jaarlijkse sloeproeiwedstrijd tussen leerlingen en docenten van het Koningin Wilhelmina College en Lek en Linge, wordt op vrijdagmiddag 9 juni geroeid. De eerste race zal die middag rond 14.30 uur worden weggestart vanuit de haven.

Vorig jaar vond het evenement op initiatief van de sloeproeiafdeling van WV De Helling, voor het eerst plaats. Het KWC werd toen winnaar. De zes roeiploegen die aan de wedstrijd meedoen, zijn momenteel volop in training op de Lek. De sloeproeiafdeling van WV De Helling stelt materiaal en kennis (coaches) ter beschikking.

Op 9 juni treden van iedere school een jongens-, een meisjes- en een docententeam tegen elkaar in het strijdperk. De school die minstens twee van de drie races over een afstand van vier kilometer wint, mag zich een jaar lang winnaar van de College Boat Race Culemborg noemen. Vorig jaar gaf de docentenwedstrijd de doorslag nadat bij de jongens het KWC het snelst bleek en bij de meisjes Lek en Linge won.

De wedstrijden starten vanuit de haven, finishen voor de camping en hebben ook een keerpunt net buiten de haven. Op die manier kan het publiek op de wal de wedstrijd goed volgen. De beste plaats om dat te doen is de camping aan de haven.

Terug naar boven