Roeien tussen de ballen ook succesvol

Winst voor roeivereniging De Helling zondag 24 april op de Bosbaan tijdens de Amsterdam Masters, een boord-aan-boordwedstrijd over 500 en 1000 meter voor veteranenroei(st)ers. Zowel Fransje van Beek als Anja van Blokland wonnen in de skiff de wedstrijden in hun leeftijdscategorie. Na het toepassen van een omrekeningsfactor voor leeftijden, won Fransje nipt van Anja en de andere vijf deelneemsters. Een knappe prestatie overigens van Anja van Blokland, die haar eerste wedstrijd in de skiff startte. Dat belooft komend jaar een leuke onderlinge strijd te worden tussen deze twee Culemborgse dames!

Keihard geroeid

Nieuw element dit jaar bij de Amsterdam Masters was een klassement over twee afstanden: de 500 en 1000 meter. Primeur voor Anja om dit jaar voor het eerst een boord-aan-boord race in de skiff te starten. Ze had voor zichzelf drie doelstelling bedacht: “Niet omslaan bij de start, binnen de ballen blijven roeien en …geen laatste worden.” Zo geschiedde! Hoewel de start bij de 500 meter nog wat aarzelend was, haalde ze de andere twee dames al snel in. Eenmaal op stoom kreeg ze de smaak te pakken: “Ik heb keihard geroeid! Maar het ging goed”, zij zei met een big smile. Fransje roeide in haar race snel weg van de andere drie dames en kon haar voorsprong mooi vasthouden.

Strategie aanpassen

Zo’n drie uurtjes later stond de 1000 meter op het programma. Voor beide dames was duidelijk dat de snelheid van de 500 meter niet vastgehouden kon worden over een hele kilometer. Dat betekende toch een andere strategie. Ietsje gas terug na de start om de snelheid vast te kunnen houden en misschien nog wat te kunnen versnellen aan het einde. Fransje: “Dat lukte redelijk tot er halverwege een fikse bui met tegenwind overkwam. Het eindsprintje hakte er echter akelig in. Goed om weer ervaren te hebben.”

Op naar de volgende

Dik tevreden konden beide dames terugblikken op deze eerste km-wedstrijd van het seizoen. Nu hebben ze weer ervaren waar ze voor trainen komend jaar: de DMO (11 juni), de EuroMasters in Munchen (30 juli) en World Masters in Kopenhagen (10 september). Naast de skiff zullen zij dan ook uitkomen in de dubbeltwee en de dubbelvier.

Zie hier het fotoalbum.

 

 

Terug naar boven