Esperanza: L’ Ametlla de Mar (Spanje) 12 april 2018 (40.53.01 N 0.48.1E)

Tags: 

L’ Ametlla de Mar (Spanje) 12 april 2018  (40.53.01 N 0.48.1E)

 

 

Hola Vrienden, Familie en Hardlopers,

 

We liggen ram verwaaid in de vissershaven van L’ Ametlla de Mar aan de Costa Dorada. We waaien kompleet uit onze verschoning.

 

De Navtex aan boord geeft voor het gebied tussen hier en de Balearen, daar waar we graag heen willen,  gale warnings. De plaatjes op internet zijn het hier roerend mee eens. De barometer staat op 992 millibar. Nou dan weet je het wel: Gezellig!!

 

De schipperse gaat op zoek naar het Officina du Turismo, onder het mom van: hier is vast wel iets te beleven. Ze was de eerste klant van het seizoen!! En werd dus onder een berg goed bedoeld advies en tips bedolven en kwam overladen terug met kaarten en infoboekjes.

 

Wat bleek?  De wandelroute GR 92, die gaat van de Frans/Spaanse grens tot helemaal in het zuiden, loopt hier pal langs de kust. Heerlijk…de wal op, de rood/witte streepjes achterna.

Het zijn een prachtige wandelingen over de door de zee uitgeholde rode  kliffen.  Langs kreken die diep het land ingaan waar vroeger de Barbarijse zeerovers hun goederen aan land brachten. Nu ligt er niets anders dan hopen, door de zee opgestuwd, zeewier. Over een maand liggen hier toeristen te zonnen … onvoorstelbaar.

We gaan verder langs de paden van Arabieren en Christenen. Die op hun beurt, lezen we, weer op de hielen werden gezeten door de ridders van de orde van St. Jordi van Alfama.

 

Maar… werd die Nederlander, tenminste dat vermoeden we, ook achterna gezeten toen hij af en toe een blauw streepje onder het rode en witte schilderde? We zullen het nooit weten.

 

 Vrienden, jullie zijn weer helemaal bij!!

 

Hasta luego,

Carla & Han

 

 

 

 

Terug naar boven