Esperanza 3 2016

Tags: 

Crotone, (Italië) 16 juni ’16

Buon giorno watersporters,

Helling nieuws en wat voor een leuk nieuws: Het lustrum feest op 9 juli!!! Wat hebben we ook weer een geweldige timing! We landen op 8 juli in de NL. Dus … wel zullen er zijn en verheugen er ons op jullie weer te zien!

 

We zijn 2 dagen geleden in Italië aangekomen in Crotone. De stad ligt op de hiel van de laars.

We hadden een goede overtocht van 157 mijl in 27 uur en het ging als een streep. Het vervelende was dat we ’s nachts veel onweersbuien hadden. Dat is altijd zeilen met de billen samen geknepen. En komt er van nachtrust eigenlijk niks.

We waren bij aankomst redelijk versleten ook omdat er ook nog een uur tijdsverschil bij kwam. We zijn van plan om de kust nog verder zuid/west af te zakken en dan over te steken naar Sicilië en vandaar het laaste hopje naar Gozo een eiland wat dichtbij Malta ligt. Daar parkeren we de Esp voor 6 weken!

Voorlopig liggen we hier nog verwaaid. We wachten op een mooie wind of gewoon rustig weer om verder zuid te varen. T/m vrijdag ziet het er nog niet gunstig uit. 

En ….Italië is echt, voor zo ver we er wat van gezien hebben, een totaal ander land dan Griekenland. En dat allemaal na een nachtje door zeilen. En dat zit hem gewoon in kleine dingen.

Als je broodjes koopt worden ze eerst gewogen en je betaald voor het gewicht.

Er zijn veel mannen die hun haar geverfd hebben en op sportschoenen met  plateauzolen lopen. Je ziet dit bijna niet maar ze hebben een verstopte verhoging in de hak! Maar het blijven gewoon kleine macho gozertjes!!!

Echter,  het mooiste staat achtertop de papierzakken waar de groenteman zijn waar in doet:

Arrividerci e grazie !!  Mooi hé?  Blijkt maar weer eens dat het mooie in het leven vaak in kleine dingen zit. Je moet alleen de zak omkeren!

Wat vooraf ging:

Corfu (Griekenland) 26 mei 2016 (39.37.36N 19.56.61E)

Kalispera Vrienden,

We zijn op Corfu aangekomen. En afgelopen zaterdag 21 mei was het hier groot feest. Ze vierden dat de Ionische eilanden op deze dag in 1864 officieel bij Griekenland zijn gaan behoren. En vrienden, we kennen de Grieken nu al zo goed dat als ze iets te vieren hebben doen ze dat… en alles gaat gewoon dicht!

Maar goed, in 1864 pas bij Griekenland? In onze simpele gedachten maakten ze er altijd al deel vanuit, toch? Het is ongelofelijk als je leest wie deze eilanden al wel niet overheerst hebben. Even kort door de bocht: door de Venitianen, Fransen, Engelsen, Russen en de Turken hebben 5x een poging gedaan om ze in te nemen.              In de 2e Wereld oorlog vielen de Italianen binnen die weer ver      dreven werden door de Duitsers en die zijn er uiteindelijk weer uit gejaagd door de Engelsen. Ze hebben allemaal hun invloeden achtergelaten. Waarvan de Engelsen er het best afkomen.

Zij hadden geen problemen met de Orthodoxe godsdienst. Erkenden het Grieks als de officiële taal en zorgden voor een goed onderwijssysteem en wegennet.

Echter, als je in het oude Corfu stad (Kerkira, zoals de lokale bewoners hun stad noemen) rondwandelt zie je van die invloeden maar weinig terug. Je waant je gewoon in Italië.

Smalle straatjes met mooie doorkijkjes, pastel kleurige huizen met balkonnetjes, arcades met daarin kleine winkeltjes en mooie terrassen. We voelen ons gewoon een toerist hier … heerlijk!!

Maar Corfu is natuurlijk meer. Het eiland is net iets groter dan Curaçao en heeft eigenlijk maar twee industrieën: de toeristen en de olijven! Het heeft ongeveer 115.000 inwoners en in de zomer maanden verdriedubbelt dit zich.

Corfu is een heerlijk (vakantie) eiland met een mooi zeilgebied en prachtige ankerbaaien. Echter, in de zomer schijnt het hier een gekkenhuis te zijn. Maar…dan zijn we al weer op weg naar Italië!

Vrienden, jullie zijn weer even helemaal bij.

M.vr.gr.

Carla & Han

a/b Esperanza

Terug naar boven