Culemborgs sloeproeisucces op de Kaag

De damesploeg van de sloeproeiafdeling van WV De Helling mochten afgelopen week driedubbel feest vieren. Op donderdag maakte de sloeproeifederatie nog bekend dat de vrouwen zijn gepromoveerd naar de eerste klasse, de op één na hoogste afdeling in het sloeproeien, twee dagen later wonnen ze in hun nieuwe klasse meteen de eerste prijs. Bovendien werd de ploeg winnaar van het zogenoemde 'Kuikenklassement'.

De sloeproeifederatie besloot onlangs tot een herberekening van alle klassementen van vorig roeiseizoen. Dat leverde de vrouwen van de 'Jan van Riebeeck' meteen een promotie naar een hogere klasse op: het aanvankelijke bezwaar dat het team niet voldoende wedstrijden had meegeroeid, werd ingetrokken. Door de goede uitslagen in het vorige seizoen mag de vrouwenploeg dus vanaf deze week officieel in de eerste klasse roeien.

Dat die promotie op grond van de prestaties terecht was, bleek zaterdag al meteen op de Kaag. De 'Jan van Riebeeck' noteerde veruit de sterkste tijd in de eerste klasse. Bovendien bleken de roeisters ook nog eens winnaar van het 'schaduwklassement' voor de sterkste Kuikensloep. De verbouwereerde roeisters mochten na afloop dan ook maar liefst twee prijzen in de tas steken.

Het succes van de vrouwen werd nog eens versterkt door eveneens een sterke wedstrijd van de mannen, die nog in de tweede klasse roeien - de herberekening leverde hen geen hogere klasse-indeling op. In die afdeling roeide de Jan van Riebeeck naar een keurige vijfde plaats (van de 17 sloepen), de sterkste prestatie van dit jaar. 

Terug naar boven