Eerste regatta avond 2016

Nou ja eerste? De eerste was afgelast als gevolg van het overlijden van mijn moeder mevrouw Verhallen. Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de vele blijken van medeleven. 
Door de vele regenval bij de oosterburen stonden de sluizen bij ons wagenwijd open en was een start op de afgraving het gevolg. Van die onophoudelijke regen bij de buren was ik toevallig nog getuige die middag. Ik had een afspraak in Aalten en zunig als ik ben dacht ik snel te gaan tanken in Duitsland. Door de genoemde weersomstandigheden werd dit nog een heel avontuur: een laag van 6 cm water op de weg was heel gewoon. Het zicht was alsof ik in de wasstraat stond. Ik zag me al het acht uur journaal al halen met de wielen onder water onder een viaduct en mijn Hollandse kenteken zo van wat doet die Hollander daar…..? Ja eehhh effe goedkoop tanken.
 
Goed, starten op de afgraving: de lijn was best wel kort en ik was voor het mooie net te vroeg. Hierdoor was ik te druk om nog aandacht aan het startschip te besteden, dat bleek achteraf niet handig. De Tompoes kon de boei wel mooi aan de wind aansnijden en ik was een indringstart aan het maken. Een bijna aanvaring was het gevolg. De preekstoel van mij redde het net en ik kon de boei ook nog aan de goede kant passeren (de familieleden onderling geven dus geen cadeautjes weg). Al met al met wat stress maar toch  een aardige start. Daarnaast top bemanning, mijn vrouw is intussen ook zeer bedreven en broer Peter met zijn 45 jaar zeilervaring aan boord. Onderweg tamelijk hevige strijd met J-art. We hebben elkaar niet geraakt maar aan de wind en de wind liet zich net van zijn beste kant zien kon er herhaaldelijk geen haartje tussen. Vlak voor de finish ging de J-art mij toch nog voorbij. Dat gunde ik hem van harte.
 
De race duurde in tijd zeer kort maar voor ons is dat geen belemmering om er in het clubhuis een heel spektakel van te maken. Zeker toen bleek dat de kajuitboten een bord “baan twee keer” genegeerd hadden en we dus veel te snel uitgezeild waren. De wedstrijdcommissie kwam gelukkig toch met een uitslag na een korte reprimande van Gijs natuurlijk. Enfin, ik heb nu al weer zin in donderdag. 
 
Uitslagen van donderdag 2 juni: http://www.wvdehelling.nl/afdelingen/zeilen/resultaten/resultaten-zomera...
 

Terug naar boven