Promotiefilmpje roeien op de Lek: een unieke beleving

Ter gelegenheid van 20 jaar roeien op de Lek, lanceerden de Hellingroeiers zaterdag 25 juni een promotiefilmpje over roeien bij de Helling in Culemborg. Het filmpje is te zien op www.wvdehelling.nl en geeft een mooi beeld van de sport en de Culemborgse vereniging.

Gijsjan van Blokland (voorzitter): “Bijzonder aan deze vereniging is dat er veel verschillende mensen roeien met uiteenlopende ambities die heel gemakkelijk met elkaar mengen. Je kunt hier rustig roeien, maar ook lekker fanatiek. Er is een grote verbondenheid onderling door het samen genieten van de rivier, de beweging en het kopje koffie na afloop. En het leuke is: je kunt het nog op late leeftijd leren.”

 

Unieke beleving

Het filmpje geeft een mooi beeld van de beleving van de sport. Iedere roeier ervaart de beweging in de boot, op het water, in de natuur als heel bijzonder. Roeien op de Lek is extra speciaal vanwege de beleving van de natuur: de vogels, de koeien in de uiterwaarden, de stroming van de rivier. Het filmpje laat ook zien hoe je in 10 weken kunt leren roeien, hoe leuk het is om toertochten op ander water te maken en wat het doet om samen te trainen voor roeiwedstrijden. De teamspirit bij roeien geeft een extra motivatie om de techniek te leren en er samen voor te gaan.   

 

Prestatie

De Triosingel middenin het centrum van Culemborg was zaterdag 25 juni het toneel van de jubilerende roeiers van De Helling. Om 13:00 uur gaf sportwethouder Fouad Sidali het startsein voor een unieke roeiwedstrijd, boord-aan-boord over 250 meter. In zijn toespraak refereerde hij aan een speciale roeiervaring uit zijn verleden. Sidali: “Ik heb toen ervaren hoe het is om in de roeiboot een prestatie neer te zetten. Ik gun iedereen zo’n ervaring en ben blij dat dat ook bij de Hellingroeiers in Culemborg kan.”

                                                                                              

20 jaar roeien bij de Helling

De roeiers van de Helling bestaan dit jaar 20 jaar en maken deel uit van watersportvereniging De Helling. Het aantal leden schommelt tussen de 100 en 120 leden. De vereniging bestaat uit recreatieve roeiers, toerroeiers en een aantal fanatieke competitieroeiers. Niet alleen de roeiers vieren een lustrum, ook de Sloeproeiers (5 jaar), havenkoor Deining (15 jaar) en de Watersportvereniging als geheel (65 jaar). V

Terug naar boven