Jubileumroeiwedstrijd de Helling op Triosingel

De Triosingel middenin het centrum van Culemborg is zaterdag 25 juni het toneel van de jubilerende roeiers van De Helling. Om 13:00 uur geeft sportwethouder Fouad Sidali het startsein voor een unieke roeiwedstrijd, boord-aan-boord over 250 meter. Gijsjan van Blokland (voorzitter): “Wij roeien gewoonlijk op de Lek, maar met deze wedstrijd op de Triosingel willen we de Culemborgers laten meegenieten van onze sport. Onze verbondenheid met de stad zie je doordat wij als niet rokende sporters, onze boten naar de oude Culemborgse sigarensoorten hebben genoemd. Zo roeien we deze wedstrijd op de Triosingel in de Trio en de Gusto.”

 

Spektakel op de Triosingel

Zo’n 40 leden, zowel beginners, gevorderden als ervaren wedstrijdroeiers, strijden om de eer deze jubileumwedstrijd te winnen. De wedstrijd vindt plaats in 2-persoonsroeiboten met stuurman/vrouw. Startpunt is aan de Stationsingel, finish is bij de Prijssestraat. Spectaculair element is de bruisende fontein waar alle teams onderdoor varen. De teams met de snelste tijden roeien omstreeks 15:30 uur in de finale.

 

20 jaar roeien bij de Helling

De roeiers van de Helling bestaan dit jaar 20 jaar en maken deel uit van watersportvereniging De Helling. Het aantal leden schommelt tussen de 100 en 120 leden. De vereniging bestaat uit recreatieve roeiers, toerroeiers en een aantal fanatieke competitieroeiers. Niet alleen de roeiers vieren een lustrum, ook de Sloeproeiers (5 jaar), havenkoor Deining (15 jaar) en de Watersportvereniging als geheel (65 jaar). 

Terug naar boven