In hoog tempo over de Oude IJssel leidt naar wisseltrofee

De dames Anja en Fransje lijken weer terug te keren in hun oude vorm. Met blik en wisseltrofee reden zij na de Oude IJsselrace in Doetichem dik tevreden terug naar huis met Jopie achter hen aan. Blij om weer zo lekker samen te kunnen racen en dan ook weer te winnen. Niet alleen van de dames, maar ook, na toepassing van correctiefactoren, van de heren. Een prachtige parcours over 11,5 km van Doesburg naar Doetichem. Je moet wel eerst 12 km oproeien, maar het is de moeite waard. Rustig water zonder scheepvaart, mooie uitzichten over groene velden, witte wolken aan een blauwe lucht. Stevig windje tegen op de heenweg (windkracht 4), maar net zo stevig mee tijdens de race. Wat lastige golven op de eerste helft vanwege de zijwind, maar dat zijn ze inmiddels gewend de afgelopen periode op de Lek!

Zicht op de concurrentie

Als eerste starten had zo zijn voordeel. Opgejaagd door het hele veld belanden ze al snel in tempo 29/30. En eenmaal in de flow, gaan de dames door. Al die ouderdomkwaaltjes zijn dan vergeten. De winnersmentaliteit maakt zich dan meester van beide dames. Ze hebben weinig woorden nodig, maar voelen des te meer aan hoe de vlag erbij staat. En dit keer was het tempo doordraaien, bocht na bocht, brug naar brug. Na 4 km werd duidelijk dat de andere dames dit niet konden volhouden en schoof het veld naar achter. Dat gaf wat rust in de geest. Helaas voor een aantal damesploegen ging er nog een skiffje om voor hun boot en werden zij helemaal opgehouden, maar de strijd was gelukkig al gestreden. De Hellingdames hielden de snelheid erin om niet voor verrassingen te komen staan.  Je weet niet wat er achterin het veld nog gebeurd. Dus op de laatste km nog een eindsprint om moe en voldaan over de finish te komen. 

Met de wisseltrofee op zak zijn ze uitgedaagd om volgend jaar weer terug te gaan en deze te verdedigen. Wie weet met dan meer Hellingers? 

Kijk hier voor een uitzending op TV Gelderland over de Oude IJsserace.

Terug naar boven