Hellingers roeien Hart van Holland roeimarathon

Na de overwinning op de jubileum editie van de Hart van Holland vorig jaar was de animo om dit jaar wederom mee te doen groot. Dezelfde teamsamenstelling bleek dit jaar echter niet mogelijk. Hans, Gijsjan en Rinke waren namelijk van plan om deze wedstrijd over 90km dit keer integraal te gaan roeien in een C4 met Erika en Anja. Vervanging werd al snel gevonden in Annette, Sophie en Marlies.

Teamwisselingen

Naarmate de Hart van Holland dichterbij kwam werd duidelijk dat er wat wijzigingen in teamsamenstelling nodig waren. Rinke was aan het herstellen van een rugblessure en de twijfel sloeg toe of een dergelijke wedstrijd integraal nu wel zo verstandig zou zijn. Ook bij Marlies was het onduidelijk of ze mee kon aangezien zij een tijd niet geroeid had. Met wat schuiven werden de teamsamenstellingen definitief: Marloes, Nienke, Afina, Emmie, Annette, Sophie, Peter Verhallen, Hans, Jeroen en Bas gingen voor de estafette variant en Anja, Erika en Gijsjan kozen voor de integrale variant in een C2. Helaas zag het integrale team zich genoodzaakt zich terug te trekken naar aanleiding van de weersverwachting. Om dezelfde reden heeft ook een groepje enthousiaste supporters afgezien om ons al fietsend aan te moedigen. Een alternatief werd gelukkig gevonden in het aanmoedigen per Whatsapp.

Vroeg op en hard van start!

Nu was het aan het team van de C4 om de eer van de Helling hoog te houden! Met volle moed zijn we ’s ochtends rond 5:30 met wat regen richting Viking gegaan om daar tegen 7:00 van het inmiddels opgedroogde vlot te vertrekken richting start. Na het wisselen van de bemanning gingen we echt van start. Zoals inmiddels gebruikelijk ging het er gelijk vol op de eerste etappe! Met een enthousiast studenten-mix-team van Gyas uit Groningen in het kielzog werden in deze etappe 11 boten ingehaald op de Vecht. Vervolgens ging het via een smal vaartje naar de oversteek van het Amsterdam Rijnkanaal. In de etappes erna werd er onder droge omstandigheden lekker doorgeroeid met als resultaat de 7e, 8e, 9e of 10e tussentijd overall (40 boten in totaal).

Strijd met studenten

Een leuke strijd werd geleverd met het eerder genoemde team van Gyas. We werden ingehaald door hen, maar konden goed in de buurt blijven. Op weg van Abcoude naar Nieuwersluis merkten we dat we bij elk bruggetje of smalle doorgang dichter bij Gyas kwamen. Met Sophie aan het roer wisten we uiteindelijk in een slopend lange buitenbocht langzij te komen en er voorbij te gaan. Dit kostte de nodige inspanning, maar werd vervolgens nog eens extra beloond bij de finish van deze etappe: de teamgenoten van Gyas stonden nee-schuddend (maar met een glimlach) bij de aanblik van de Helling vóór hun team. Terug in de Weerdsluis hebben we heerlijk in het zonnetje kunnen picknicken en met Gyas kunnen sparren wie er overall sneller zou zijn geweest.

3e plek bij de Mixed C4

Met hier en daar wat stramme spieren kwamen we aan bij Viking en hebben we de boot weer opgeladen. Daar konden we lekker douchen en stond het eten klaar. Bij de prijsuitreiking bleek dat we in de mix C4 categorie met 6 uur 15minuten derde waren geworden van de vier mixed C-vieren achter een team van ORVO/MuWo (Duits team wat integraal roeide) en een team van Zaandam. En hoe hadden we het gedaan ten opzichte van Gyas? We waren overall 2 minuten sneller! Al met al een mooie prestatie en een gezellige dag, op naar volgend jaar!

 

Terug naar boven