Helling dubbel op de Amstel

De eerste wedstrijden van het seizoen op de Amstel trekken altijd veel roeiers naar Amsterdam. Dit keer de Tweehead. Voor onze hellingers vooral genieten om weer eens op rustig water te varen. Wat minder goed getraind dan voorgaande jaren togen zij met Jopie en Comtesse naar Amsterdam. Een blessure hier en wat ouderdom daar kon ze niet weerhouden. Aan Bas als jongste om de meeste energie te leveren! Hoewel...eenmaal in de boot en alle gezondheidsperikelen zijn vergeten.

In een grote kolonne gaat het richting Ouderkerk om daar vervolgens met zn allen lang aan de start te wachten. De jongens mogen al snel weg. Na een een snelle kilometer, komt er een bochtig stuk die de vaart er wat uithaalt, blijkt achteraf met de technologie. O ja, die laatste km, die ging ook weer lekker recht en snel richting finish! Met ruim 30:48 minuten een klein minuut langzamer dan vorig jaar, maar toch wat meer balans, niet? Goed voor een 21e plek van de 41 deelnemers en 3e van de 3 in de leeftijdscategorie B (36+). 
Eindelijk mogen ook de dames van start, na een klein uurtje wachten bij de start, pfff.... Eindelijk, daar gaan ze! Oeps de adrenaline doet zn werk en ze starten ietsje sneller dan afgesproken, maar al gaande de 1e km volgt daar de steady haal die we van ze kennen. Weer samen als vanouds, Anja steady state en Fransje sturend van bocht naar bocht. Judith kritisch kijkend vanaf de kant. Niets meer te bekennen van die ouderdom, gogogo to Amsterdam! Heerlijk, wat roeit dat lekker. Wat is dat fijn! En met een tijd van 32:14 minuten, 10e van de 26 in totaal en 2e van de 6 in hun leeftijdscategorie E (55+). Jammer van dat blik, maar dat was dit keer ook niet het doel. Deelname aan deze wedstrijd was al winst, en dat smaakt naar meer! 

 

 

 

Terug naar boven