Geslaagde jubileumdag van de roeiers.

Een unieke gebeurtenis was het, de roeiwedstrijd op de Triosingel afgelopen zaterdag in het centrum van Culemborg. Nog nooit eerder was er op die plek een roeiwedstrijd gehouden. Sportwethouder Sidali gaf het startsein en wenste de roeiers heel veel plezier en succes bij het realiseren van hun dromen voor de volgende 20 jaar.

Wethouder Sidali

Sidali: "Ik heb zowaar ooit geroeid, maar ik moet bekennen dat was op de Efteling, niet echt vergelijkbaar met jullie sport. Maar toch, het was een bijzondere ervaring. Mijn vriendjes lieten mij voor de lol alleen achter in mijn bootje en ik moest zien alleen aan de kant te komen. Het lukte mij met pijn in mijn rug en de blaren op de handen. Ik heb toen ervaren dat het mooi kan zijn om een prestatie te leveren. Ik gun dat iedereen. Ik ben blij dat jullie er zoveel plezier in hebben en wens jullie heel veel succes de volgende 20 jaar!"

Voor prachtige sfeer foto's gaan naar fotoalbum.

Haastigen en Rustigen

Nadat Sidali het startsein had gegeven voor de eerste wedstrijden, barstte de strijd los. Zo'n 30 roeiers en roeisters hadden zich aangemeld en waren ingedeeld in de categorie 'Rustige roeiers' of Haastige roeiers'. Verfrissend element in de wedstrijd was de fontein halverwege. Zowel op de heenweg als de terugweg was deze niet te vermijden! Winnaars in de categorie (allerminst) ‘Rustig’ waren uiteindelijk Bert van Barlingen en Anneke Verschoor in een tijd van 1:18,2 tegen Annemiek Wesselo en Peter ten Have. Winnaars in de categorie ‘Haastige spoed is dit keer goed’ waren Erik Hoven en Dennis Brouwer in een tijd van 58,9 seconden tegen Anja van Blokland en Rinke Wesseling. Deze finale werd een ware titanenstrijd omdat bij de eerste heat de tijdwaarneming niet liep en de race over het traject van 250 pittige meters nogmaals geroeid moest worden. Kijk hier een filmpje van de 1e heat!

 

BBQ

Gezellig onderdeel van het jubileum was vervolgens de uitstekende BBQ op het terras van het clubschip. Met ruim 40 leden was het gezellig bijpraten en nagenieten. Gijsjan klom nog op de stoel en liet 20 jaar roeien de revue passeren.  De winnaars werden in het zonnetje gezet en vervolgens was het moment daar voor de primeur van the Movie: De Roeiers van de Helling. Met een gevoel van trots konden we allemaal terugkijken op ons roeiclubje. We doen het toch maar mooi met elkaar en vóór elkaar!

Uitslagen:

Terug naar boven