Zeilen voor volwassenen

 

Voor de huidige zeilers eerst de link naar  4 belangrijke documenten, daarna volgt de algemene informatie over de zeilafdeling:

 

Belangrijke linkjes voor zeilers:

1. De agenda van de Fuut https://www.supersaas.nl/schedule/DeHellingZeilen/Fuut

2. De handleiding voor de buitenboord motor van de Fuut:  /sites/default/files/u36/handleiding_motor_rev1.pdf

3. De aanmeerinstructie voor de Fuut:  /sites/default/files/u36/fuut_aanmeerinstructie.jpg

4. De vaardigheden waar je aan voldoet om de Fuut mee te mogen nemen: /sites/default/files/u36/helling_fuut_gemachtigden_-_versie_okt_2018.pdf

 

 

Plannen van de zeilafdeling

In 2018, ons eerste jaar als zeilafdeling, hebben we 18 leden begroet.  Reden voor De Helling om voor het zeilseizoen 2019 een verenigingsboot aan te schaffen,  naast de Valk die we al in bruikleen hebben. In 2019 hopen met twee valken tot onze beschikking weer verder te kunnen groeien in ledental en vooral in het aantal leden dat zelfstandig de verenigingsboten mee kan nemen.

In maart 2019 gaan we concrete planning maken voor het seizoen 2019, dat loopt van april tot en met oktober.

 

Leren zeilen

Voor zeilleden worden zeilcursussen georganiseerd. We spreken daarvoor vaste tijden af per instructiegroep en instructeur. Hoe beter je bij aanvang al kunt sneller, hoe sneller je zelfstandig de Lek op kunt met de verenigingsboten.

 

Wedstrijdzeilen

We proberen ook dit jaar weer regelmatig mee te doen aan de Zomeravond Regatta op de Lek.

 

Informatie over volwassen zeilen bij de Helling

Er zijn vanaf het zeilseizoens 2019 2 polyvalken beschikbaar voor zeilen op de lek. Leden van de vereniging die zich aangemeld hebben voor het volwassenzeilen kunnen hier gebruik van maken. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

1: Tenminste de schipper staat op de lijst van bootgemachtigden en is zeillid. De rest van de bemanning hoeft geen lid te zijn van WV De Helling.

2: De boot reserveren op de speciale zeil-agenda  (reserveren van een tijdsslot) via https://www.supersaas.nl/schedule/DeHellingZeilen/Fuut. Het wachtwoord krijg je als je bootgemachtigde wordt.

3:  De boot volgens de op de boot aanwezige instructie weer aftuigen en opruimen, gebruikte benzine aanvullen.

4: Eigen risiko. Er is een WA verzekering voor de boot. Zelf zorgen voor een reddingsvest (zijn er een paar bij de vereniging te lenen, in de berging op het clubschip).

 

Enkele praktische zaken:

Hoe kom je op de lijst van bootgemachtigden:

Aantoonbaar kunnen zeilen, zie de verwachte kennis en vaardigheden op /sites/default/files/u36/helling_fuut_gemachtigden_-_versie_okt_2018.pdf . Je wordt bootgematigde als je twee ondersteunende handtekeningen hebt van andere gemachtigden of zeilinstructeurs.

Hoe aanmelden:

Aanmelden als lid: Formulier downloaden op site wvdeHelling onder kopje wvdehelling/lidmaatschap, invullen en mailen aan ledenadministratie@wvdehelling.nl
Aanmelden voor zeilen met een valk: in mail aan ledenadministratie@wvdehelling melden dat je je hiervoor aanmeld.
Zeillessen: Er worden ook zeillessen/zeilen onder begeleiding georganiseerd. Hiervoor kan je via de zelfde agenda op intekenen. 

 

De kosten

Zeilleden kunnen onbeperkt de verenigingsboten reserveren en varen. De kosten van het lidmaatschap zijn als volgt opgebouwd: afdelingsbijdrage van 100 euro per seizoen, lidmaatschap van de Helling 52,50 euro (inclusief KNWV bijdrage). Daarnaast zijn er een eenmalige inschijfkosten van 20 euro verschuldigd. 

 

 

Terug naar boven