Zeilen voor volwassenen

 

Voor de huidige zeilers eerst de link naar  belangrijke documenten, daarna volgt de algemene informatie over de zeilafdeling:

 

Belangrijke linkjes voor zeilers:

1. De link naar de agenda van de Falk en de Fuut vindt je in the Helling Zeilen Whatsapp

2. De zeilvaardigheden die je moet beheersen om de Fuut of Falk mee te mogen nemen.

3. Voor de Fuut:

4. Voor de Falk

 

 

Plannen van de zeilafdeling

In 2018, ons eerste jaar als zeilafdeling, hebben we 18 leden begroet. Reden voor De Helling om voor het zeilseizoen 2019 een verenigingsboot aan te schaffen,  naast de Valk die we al in bruikleen hebben. In 2019 hebben wet twee valken tot onze beschikking weer verder te kunnen groeien in ledental en vooral in het aantal leden dat zelfstandig de boten kan varen.

 

Hét aanbod: een goed onderhouden polyvalk in de haven van Culemborg waar jíj op ieder moment mee weg kan zeilen

Het doel van de zeilafdeling is om samen een zeilboot te delen. Iedereen vaart wanneer hij of zij wil en met wie hij of zij wil. Vlak bij huis een zeilboot tot je beschikking, maar dan zónder de kosten en het werk dat hoort bij het hebben van een eigen boot. Dat is het doel van deze afdeling van de Helling. 

 

Leren zeilen

Voor zeilleden worden zeilcursussen georganiseerd. We spreken daarvoor vaste tijden af per instructiegroep en instructeur. Hoe beter je bij aanvang al kunt zeilen, hoe sneller je zelfstandig de Lek op kunt met de verenigingsboten. Dat is het doel van de zeilopleiding: zorgen dat je zo snel mogelijk met plezier en veilig zelf kunt gaan zeilen op de Lek met onze verenigingsboten.

Per seizoen moer je denken aan 4 tot 6 lessen. Daarnaast kun je op eigen initiatief organiseren dat je kunt varen met andere leden.  Alle zeilers delen een app groep, om die afspraken makkelijk te kunnen maken.

 

Wedstrijdzeilen: zomeravondregatta

We proberen deel te nemen aan de  Zomeravond Regatta op de Lek,die door WV De Helling wordt georganiseerd. We reserveren de boot er voor, onderling regelen de afdelingsleden wie er vaart.

 

Informatie over volwassen zeilen bij de Helling

Er zijn 2 polyvalken beschikbaar voor zeilen op de Lek. Leden van de vereniging die zich aangemeld hebben voor het volwassenzeilen kunnen hier gebruik van maken. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

1. Tenminste de schipper staat op de lijst van bootgemachtigden en tenminste 1 persoon aan boord is zeillid. De rest van de bemanning hoeft geen lid te zijn van WV De Helling.

2. De boot reserveer je in de agenda;

3. De boot volgens de instructie weer aftuigen en opruimen;

4. Eigen risico: Er is een WA verzekering voor de boot. Zelf zorgen voor een reddingsvest (zijn er een paar bij de vereniging te lenen, in de berging op het clubschip).

 

Hoe kom je op de lijst van bootgemachtigden:

Aantoonbaar kunnen zeilen, zie de verwachte kennis en vaardigheden . Je wordt bootgematigde als je twee ondersteunende handtekeningen hebt van andere gemachtigden of zeilinstructeurs. Als  bootgemachtigde kun je bij de havenmeester een "druppel" halen om toegang tot de steigers te krijgen, tegen betaling van de borg.

 

Hoe aanmelden:

Aanmelden als lid doe je door een ingevuld  lidmaatschaps formulier te mailen aan ledenadministratie@wvdehelling.nl
 We nemen contact met je op als je lid geworden bent om je in te plannen in een instructiegroep.

 

De kosten

Zeilleden kunnen onbeperkt de verenigingsboten reserveren en varen. De kosten van het lidmaatschap, de afdelingsbijdrage en de eenmalige inschrijfkosten vind je hier

 

 

 

Terug naar boven