Zeilen voor volwassenen

 

Voor de huidige zeilers eerst de link naar  4 belangrijke documenten, daarna volgt de algemene informatie over de zeilafdeling:

 

Belangrijke linkjes voor zeilers:

1. De agenda van de Fuut De agenda van de Falk

2. De handleiding voor de buitenboord motor van de Fuut;

3. De aanmeerinstructie voor de Fuut;

4. De zeilvaardigheden die je moet beheersen om de Fuut mee te mogen nemen.

 

Plannen van de zeilafdeling

In 2018, ons eerste jaar als zeilafdeling, hebben we 18 leden begroet. Reden voor De Helling om voor het zeilseizoen 2019 een verenigingsboot aan te schaffen,  naast de Valk die we al in bruikleen hebben. In 2019 hopen met twee valken tot onze beschikking weer verder te kunnen groeien in ledental en vooral in het aantal leden dat zelfstandig de boten kan varen.

Eind maart  gaan we concrete planning maken voor het seizoen 2019, dat loopt van april tot en met oktober.

 

Leren zeilen

Voor zeilleden worden zeilcursussen georganiseerd. We spreken daarvoor vaste tijden af per instructiegroep en instructeur. Hoe beter je bij aanvang al kunt zeilen, hoe sneller je zelfstandig de Lek op kunt met de verenigingsboten. Dat is het doel van de zeilopleiding: zorgen dat je zo snel mogelijk met plezier en veilig zelf kunt gaan zeilen op de Lek met onze verenigingsboten.

Per seizoen moer je denken aan 4 tot 6 lessen. Daarnaast kun je op eigen initiatief organiseren dat je kunt varen met andere leden.  Alle zeilers delen een app groep, om die afspraken makkelijk te kunnen maken.

 

Wedstrijdzeilen

We proberen deel te nemen aan de  Zomeravond Regatta op de Lek,die door WV De Helling wordt georganiseerd. We reserveren de boot er voor, onderling regelen de afdelingsleden wie er vaart.

 

Informatie over volwassen zeilen bij de Helling

Er zijn vanaf het zeilseizoen 2019 2 polyvalken beschikbaar voor zeilen op de Lek. Leden van de vereniging die zich aangemeld hebben voor het volwassenzeilen kunnen hier gebruik van maken. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

1. Tenminste de schipper staat op de lijst van bootgemachtigden en is zeillid. De rest van de bemanning hoeft geen lid te zijn van WV De Helling.

2. De boot reserveer je op de speciale zeil-agenda  (reserveren van een tijdsslot) via de Fuut agenda . Het wachtwoord krijg je als je bootgemachtigde wordt.

3. De boot volgens de op de boot aanwezige instructie weer aftuigen en opruimen, gebruikte benzine aanvullen.

4. Eigen risiko. Er is een WA verzekering voor de boot. Zelf zorgen voor een reddingsvest (zijn er een paar bij de vereniging te lenen, in de berging op het clubschip).

 

 

Hoe kom je op de lijst van bootgemachtigden:

Aantoonbaar kunnen zeilen, zie de verwachte kennis en vaardigheden . Je wordt bootgematigde als je twee ondersteunende handtekeningen hebt van andere gemachtigden of zeilinstructeurs. Als  bootgemachtigde kun je bij de havenmeester een "druppel" halen om toegang tot de steigers te krijgen, tegen betaling van de borg.

 

Hoe aanmelden:

Aanmelden als lid doe je door een ingevuld  lidmaaatschaps Formulier te mailen aan ledenadministratie@wvdehelling.nl
Aanmelden voor zeilen met een valk: in de mail aan ledenadministratie@wvdehelling melden dat je je hiervoor aanmeldt.
Zeillessen: Er worden ook zeillessen/zeilen onder begeleiding georganiseerd. We nemen contact met je op als je lid geworden bent. 

 

De kosten

Zeilleden kunnen onbeperkt de verenigingsboten reserveren en varen. De kosten van het lidmaatschap, de afdelingsbijdrage en de eenmalige inschrijfkosten vind je hier

 

 

 

Terug naar boven