Zeilen met verenigingsboten

 

Zeilen met verenigingsboten

De Helling heeft 2 polyvalken en een Laser ter beschikking voor de leden om mee te zeilen op de Lek. Op deze pagina staat daarover alle informatie.

 

 

Voor de huidige zeilers eerst de link naar  handige documenten, daarna volgt de algemene informatie over de zeilafdeling:

 

Belangrijke linkjes voor zeilers:

1. De link naar de agenda van de boten vind je in de Helling Zeilen Whatsapp

2. Voor de VolvoFalk

 

 

Plannen van de zeilafdeling

 

Update 17 maart: we hebben een plan voor instructiezeilen en samen zeilen voor jet seizoen 2020. Afhankelijk van de Corona richtlijnen gaan we dat plan uitvoeren.

In 2018, ons eerste jaar als zeilafdeling, hebben we 18 leden begroet. Reden voor De Helling om voor het zeilseizoen 2019 een verenigingsboot aan te schaffen,  naast de valk die we al in bruikleen hadden. In 2020 heeft de vereniging opnieuw een valk aangeschaft. Daarmee hebben we twee eigen valken tot onze beschikking om weer verder te kunnen groeien in ledental en vooral in het aantal leden dat zelfstandig de boten kan varen. 

In 2019 zijn we naar 27 leden gegroeid. We hebben veel instructielessen gedaan. Voor het jaar 2020 willen we méér zijn dan een appgroep met twee boten: we willen meer met elkaar gaan varen. Zo kom je vaker op het water. De winter van 2019 gebruiken we om een tweede valk aan te schaffen, in plaats van de valk in bruikleen. Daarnaast willen we als afdeling weer verder groeien: nieuwe leden, met en zonder zeilervaring zijn van harte welkom. Ook verwachten we minstens 1 instructiegroep voor jongeren tussen 16 en

Op 17 maart plannen we een bijeenkomst met alle zeilleden om tot indeling van instructiegroep en cruising groepen te komen.

 

Hét aanbod: een goed onderhouden polyvalk in de haven van Culemborg waar je op ieder moment mee weg kan zeilen

Het doel van de zeilafdeling is om samen een zeilboot te delen. Iedereen vaart wanneer hij of zij wil en met wie hij of zij wil. Vlak bij huis een zeilboot tot je beschikking, maar dan zónder de kosten en het werk dat hoort bij het hebben van een eigen boot. Daarbij willen we ook vereniging zijn, dus ook regelmatig samen zeilen in onze boten.  Dat is het doel van deze afdeling van de Helling. 

 

Leren zeilen

Voor zeilleden worden zeilcursussen georganiseerd. We spreken daarvoor vaste tijden af per instructiegroep en instructeur. Hoe beter je bij aanvang al kunt zeilen, hoe sneller je zelfstandig de Lek op kunt met de verenigingsboten. Dat is het doel van de zeilopleiding: zorgen dat je zo snel mogelijk met plezier en veilig zelf kunt gaan zeilen op de Lek met onze verenigingsboten.

Per seizoen moet je denken aan 4 tot 6 lessen. Daarnaast kun je op eigen initiatief organiseren dat je kunt varen met andere leden.  Alle zeilers delen een app groep, om die afspraken makkelijk te kunnen maken.

 

Wedstrijdzeilen: zomeravondregatta

We proberen deel te nemen aan de  Zomeravondregatta op de Lek,die door WV De Helling wordt georganiseerd. We reserveren de boot er voor, onderling regelen de afdelingsleden wie er wanneer vaart.

 

Informatie over zeilen bij de Helling

Er zijn 2 polyvalken beschikbaar voor zeilen op de Lek. Leden van de vereniging die zich aangemeld hebben voor het zeilen met de verenigingsvalken kunnen hier gebruik van maken. Er zijn een paar voorwaarden aan verbonden:

1. Er is tenminste 1 lid van de zeilafdeling aan boord

2. Er is een schipper aan boord die op de lijst van bootgemachtigden staat of instructeur is;

3. Je reserveert de boot in de digitale agenda;

4. Je bent -als schipper - 16 jaar of ouder omdat het Rijnvaart Politiereglement dat vereist om op de motor te mogen varen op de Lek.

 

 Je zorgt zelf voor een  reddingsvest (zijn er een paar aan boord van Falk).

 

 

Hoe kom je op de lijst van bootgemachtigden:

Klik hier voor de zeilvaardigheden die in redeijke mate moet beheersen om de Fuut of Falk mee te mogen nemen. We verwachten dat je aantoonbaar kunnen zeilen, zie de verwachte kennis en vaardigheden . Je wordt bootgematigde als je twee ondersteunende handtekeningen hebt van andere gemachtigden of je  zeilinstructeur. Als  bootgemachtigde kun je bij de havenmeester een "druppel" halen om toegang tot de steigers te krijgen, tegen betaling van de borg.

Schroom niet: jouw zeilervaring is al snel voldoende om met plezier en veilig op de Lek te kunnen varen.  De Lek is heel wat minder druk en een veel breder dan de sloten in Friesland. Als je je in Friesland redt, dan red je je ook prima op de Lek.

 

Hoe aanmelden:

Aanmelden als lid doe je door een ingevuld  lidmaatschapsformulier te mailen aan ledenadministratie@wvdehelling.nl
 We nemen contact met je op als je lid geworden bent om je in te plannen in een instructiegroep of om af te spreken hoe je je handtekeningen ophaalt.

 

De kosten

Zeilleden kunnen onbeperkt de verenigingsboten reserveren en varen. De kosten van het lidmaatschap, de afdelingsbijdrage en de eenmalige inschrijfkosten vind je hier

 

 

 

Terug naar boven