6 of 8 Mijl van Culemborg

Door de corona-pandemie kunnen wij dit jaar helaas de Zomeravondregatta niet varen.

Gelukkig zijn inmiddels de meest zeilboten wel weer in het water en kan er ook weer gezeild worden.

Om toch een kleine competitie te kunnen varen zijn twee wedstijdbanen uitgezet, namelijk één van 6 mijl en één van 8 mijl. Klik hier voor de Banenkaart.

Zowel boten uit de Kajuit-, Openmeermans-, Openeenmans- als Lelyvletklasse kunnen meedoen.

Iedereen kan individueel één van deze banen varen. Je mag zo vaak als je wil inschrijven. Op deze pagina zal deze ranglijst bijgehouden worden. Daarop is te zien hoe je ten opzichte van de andere deelnemers hebt gevaren. Er wordt gevaren onder de SW Handicap 2020. Alleen als je ook een track (via I-Sail app) hebt geupload krijg je een notering. Via deze tracks kan iedereen zien hoe je hebt gevaren (en niet stiekem wat hebt afgesneden...)

Hoe gaat het in zijn werk:

 1. Meld je aan met dit inschrijfformulier (als het je eerste inschrijving is dan graag een aantal dagen voordat je gaat zeilen), je krijgt een bevestigingsmail, bewaar die goed.
 2. Zorg dat je je inschrijft via de I-Sail app op je telefoon (deelnemers van Zomeravondregatta van vorig jaar, hebben dat waarschijnlijk nog op hun telefoon).
 3. Geef hetzelfde E-mailadres door op dit inschrijfformulier als je hebt gebruikt voor I-Sail.
 4. Kijk hier voor een lijst van SW's voor de verschillende boten (met of zonder Spinnaker/Gennaker). Staat je SW er niet bij, dan komt dat er vanzelf bij na de eerste inschrijving (je hoeft hem bij de inschrijving nog niet meteen in te voeren).
 5. Zet net voor het starten de tracker van I-Sail aan, zorg dat je telefoon niet op een spaarstand staat, dan werkt de app al snel niet meer.
 6. Gebruik een stopwatch om je tijd bij te houden.
 7. Je bent gestart als de hele boot over de startlijn is.
 8. Zorg dat de boot helemaal over de lijn van Keerpunt 1/Startlijn is gevaren, voordat je omdraait. De boei van Keerpunt 2 rond je aan jouw bakboordzijde.
 9. Als de boot helemaal over de Finishlijn is, stop je de tijd. Vergeet niet ook je tracker te stoppen. Als je niet via 4G verbinding hebt gehad, graag later de track uploaden.
 10. Via je bevestigingsmail, kan je opnieuw naar je formulier om je tijd in te voeren. In verband met mijn geringe ICT-vaardigheden graag in minuten invoeren. (bv 2 uur 11 minuten en 30 seconden wordt: 131.5 (met een punt ipv komma))
 11. De score wordt binnen een paar dagen verwerkt.

Veiligheid:

Deze baan wordt volledig op eigen risico gevaren. Er is geen organisatie die kan helpen als er iets met je gebeurt. De vereniging kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor enigerlei schade van welke aard dan ook, hetzij lichamelijk hetzij in materieel opzicht. Houd je te allen tijde aan het Rijnvaart Politie Reglement!

 

Veel zeilplezier!!!

 

Klik hier voor het inschrijfformulier

Klik hier voor het overzicht van de SW Handicap

Klik hier voor het overzicht van de aanmeldingen/uitslagen

Klik hier voor een goede uitleg van de I-Sail Tracker op de website van 75&30 Mijls

 

 

Terug naar boven