Ploegen

Er zijn momenteel drie vaste ploegen actief bij de roeiers van De Helling: 

-Ploeg Gerstel
-Heren 1
-Heren 2

 

Ploeg Gerstel

Ploeg Gerstel roeit al vier jaar met heel veel plezier in de volgende samenstelling:
-Emmie van der Hoeven (boeg)
-Marrij Verhoef
-Afina Bruins
-Nienke Oldenburg
-Marloes Gerstel (slag)
 

Nienke, Marrij en Afina hebben allen in hun studententijd wedstrijd geroeid bij verschillende verenigingen. Afina heeft daarnaast veel wedstrijden gestuurd. Marloes heeft in haar jeugd wedstrijd geroeid in Leiden en Emmie heeft al in Leerdam geroeid. We zijn goed op elkaar 'ingeroeid'. 
Nienke en Emmie geven soms instructie aan de nieuwelingen.
Wedstrijden roeien wij in de Merveille. Trainen doen wij in de Merveille of de dubbeltwee en in de zomer ook in skiffjes. Bij veel wind of stroming stappen wij in de C-boot. Onze vaste trainingstijden zijn zaterdagochtend, donderdagavond en bij mooi weer kan dat zomaar nog 1 of 2 keer in de week erbij zijn. In de winter gaan we vaak ook nog 1 keer in de week naar de sportschool/ op de ergometer of fietsen wij.
De wedstrijden waar wij aan mee doen zijn onder andere: De Beatrix Winterrace in Eindhoven, de Head, de Hart van Holland. Misschien gaan we deze volgend jaar wel eco of integraal roeien! Ook hebben wij het wel eens over het roeien van de Ringvaart Regatta een wedstrijd over 100 km. Wij vinden het erg leuk om zo nu en dan met een tocht mee te roeien.
Soms vragen wij iemand om ons te coachen. Met een wedstrijd in zicht zijn wij meestal wat fanatieker tijdens de training. Maar wij proberen vooral heel vaak te trainen en daarbij is het vaak erg gezellig. Er wordt ontzettend veel gekletst in onze boot.

 

Roeiploeg Heren 1

Wij roeien in de volgende samenstelling:
-Andre Veltman
-Eric de Rijk
-Michel van Slobbe
-Michiel van Yperen
-Dennis Brouwer
-Erik Hoven

We roeien in de zomer op woensdagavond en in de winter op zondagmiddag en proberen altijd weer binnen te zijn als de zon ondergaat. We roeien in principe in de 4*, maar vaak worden het ook kleinere boten omdat het niet altijd lukt om compleet te zijn. In de winter proberen we ook nog onze buiken in bedwang te houden op de ergometer. Onze ambitie is om een paar wedstrijdjes per jaar te roeien, liefst van circa 6 km. Daarvoor gaan we jaarlijks naar de Lingebokaal in Leerdam. Maar we deden ook als eens mee aan de IJsselregatta, de Goudse Mijl en de Dommelregatta. En een aantal van ons heeft ook meegedaan aan de 11-stedentocht. Daarnaast duelleren we regelmatig met de mannen van Leerdam. We noemen dat de Head of the Lek, een heroïsche boord-aan-boord-race van de Beusichemse pont tot de Culemborgse Haven over 6 km. De stand Leerdam-Culemborg is 3-2. Binnenkort gaan we de bokaal, een houten riem, weer even terughalen.

 

Roeiploeg Heren 2

De heren 2 ploeg is in 2015 gestart met het roeien van de Elfstedenroeimarathon in de buitencategorie van 6 personen. Deze ploeg roeide met wisselende succes in Zeeland, de IJsselregatta en in Eindhoven.  De kern bestaat uit André Veltman, Hans Hoogduin, Bas Kamminga en Gijsjan van Blokland. Onder de bezielende leiding van coach Judith kunst wordt er serieus gewerkt aan een correct geroeide  4X+ die actief gaat worden op de vele middellange baan wedstrijden zoals de Lingebokaal, de IJsselregatta, … Maar ook de 11-stedentocht blijft  een vast onderdeel van hun programma met de integrale Hart van Holland als ouverture.

 

Terug naar boven